Obavijesti

News

Komentari 160

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OČEKUJE POZITIVAN KRAJ

Penava: 'Približili smo stajališta s HDZ-om'

Penava je nakon druženja za RTL rekao kako imaju određene pomake, no da su daleko od konačnog dogovora. I dalje stoje kod početnog stajališta da su SDSS Možemo stranke s kojima ne mogu, dok svi drugi dolaze u obzir. 

Na pitanje novinarke koliko su se približila stajališta DP-a i HDZ-a, odgovorio je kako su se 'približila u izvjesnoj mjeri'

- Osjete se natruhe razumijevanja i otvorene su pozicije za usmjeravanje priče k pozitivnom kraju. Konačni dogovor očekujem sredinom idućeg tjedna, ako stvari budu išle na tragu današnjih razgovora. Tad bismo mogli očekivati obrise potencijalnog sporazuma. To su je utorak ili srijeda - rekao je Penava dodajući da su današnji dojmovi pozitivni.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

NEFORMALNI SASTANAK

Radić: Ništa nismo definitivno dogovorili

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić osvrnuo se za RTL Danas na današnji neformalni sastanak s Plenkovićem u Sotinu. 

- Ovo je bio neformalni sastanak nakon svečane sjednice uz Dan grada. Približavamo stavove, ništa nismo definitivno dogovorili, nemam ništa konkretno dalje - rekao je. 

OGLASIO SE PENAVA

'Očekujem da ćemo kroz koji dan imati bolje informacije'

Predsjednik DP-a Ivan Penava za Dnevnik Nove TV komentirao je tijek pregovora o sastavljanju većine.

- Razgovara se na sve strane u jednim kulturnim tonovima bez ucjena s bilo koje strane i očekujem da ćemo kroz koji dan imati već bolje, podrobnije informacije - rekao je Penava. 

NESLUŽBENO

Jutarnji list: Plenković dogovorio 80 ruku?

Dogovorena je nova saborska većina koju bi činilo 80 zastupnika, javlja Jutarnji list, pozivajući se na izvore bliske pregovaračkim timovima. Navodno se radi o 61 HDZ-ovom mandatu, 13 DP-ovih, pet manjinskih mandata bez SDSS-a i mandatu Vesne Vučemilović. 

Iz HDZ-a su im neslužbeno potvrdili kako su blizu dogovora te da bi se sljedeći službeni sastanak trebao održati u utorak. 

SVE BLIŽE DOGOVORU?

Plenković i DP-ovci se družili u kafiću

Nakon završetka svečane sjednice Gradskog vijeća Vukovara u povodu Dana grada, premijer Andrej Plenković se s članovima Domovinskog pokreta povukao na neformalno druženje u kafiću i izletištu "Gondola" u Sotinu, javlja RTL Danas

Od članova Domovinskog pokreta tamo su bili Ivan Penava, Mario Radić i Josip Dabro. Radić im je potvrdio kako se radilo o neformalnom druženju te da i dalje teku postizborni pregovori za sastavljanje parlamentarne većine. 

RTL Danas neslužbeno doznaje kako su HDZ i DP na današnjem sastanku približili stajališta.

Komentari 160