Obavijesti

Show

Komentari 0

Plavci htjeli 'zapapriti' crvenima pa na kraju izgubili u izazovu...

Plavci htjeli 'zapapriti' crvenima pa na kraju izgubili u izazovu...
23

U novoj epizodi showa 'Hell's Kitchen' na rasporedu je bio izazov nagrade i kazne. Iako su plavi imali sve u svojim rukama, crveni su za dlaku pobijedili...

VIDEO

Nakon pomalo razočaravajućeg izazova replikacije jela, u 'Hell's Kitchenu' nema vremena za odmor jer chef Gretić za timove je pripremio nova uzbuđenja. Čim su ušli u studio, mogli su pretpostaviti da će novi zadatak imati veze s izradom tjestenine, a chef
im je sve potvrdio.

Plavci u 'Hell's Kitchenu' htjeli zeznuti protivnike: 'Da vidimo kome je to Lucija presudila...'
Plavci u 'Hell's Kitchenu' htjeli zeznuti protivnike: 'Da vidimo kome je to Lucija presudila...'

- Idete u parovima i tko u 15 minuta napravi više tegliatella ili fettuccina, pobijedio je! - jednostavno je objasnio Gretić.

Zadatak je krenuo! Plavci su na početku imali malih poteškoća i prozivali Nikolu zbog sporosti, a crveni su od prve sekunde bili uigrani, dok je Milena vodila glavnu riječ. Metri tijesta su se valjali i rezali, a nakon odbrojavanja i vaganja, ustanovljeno je da više tijesta izradio plavi tim!

Stiglo je vrijeme za početak glavnog izazova dana, a ispod zvona nalazilo se sedam namirnica – tapioka, proso, amarant, heljda, riža, kvinoja i kukuruz. Plavi tim kao pobjednik prvog zadatka mogao je birati dvije namirnice s kojima neće kuhati, a odabrali su tapioku i proso.

Odabranih pet namirnica Lucija je rasporedila po članovima svog tima tako da svatko kuha jednu. Također, crvenima su oduzeli kukuruz i rižu kao namirnice s kojima ne smiju kuhati, a iako im je htjela zapapriti, crveni su njezinim odabirom bili i više nego zadovoljni. Također, preostale namirnice mogla je raspodijeliti među crvenima.

Za svoje plave odabrala je ribu kovač kao glavnu namirnicu, a pačja prsa „uvalila“ je crvenima, no oni su bili spremni.

- Mislim da su izabrali krive namirnice - optimizam crvenih Lucijine odluke nisu mogle poljuljati.

Chef im je obznanio kako za kuhanje imaju 45 minuta i jurnjava do smočnice je krenula. Timovi su radili prilično skladno i činilo se da sve drže pod kontrolom, a njihove kombinacije okusa chefa su i više nego zainteresirale.

Vehid pripremio najbolje jelo pa ostao bez imuniteta, a Chiara nominirana: 'Ljuta sam kao pas'
Vehid pripremio najbolje jelo pa ostao bez imuniteta, a Chiara nominirana: 'Ljuta sam kao pas'

Chiara je tražila malu pomoć sous chefice oko kuhanja amaranta, a s druge strane zida, i Vehid je priznao da s tom žitaricom radi prvi put. Chef je zadirkivao plavce pitanjima jesu li odabrali dobre namirnice, a Mauro je kazao kako su se već više puta opekli kad su sebi htjeli olakšati, a crvenima otežati.

- Mi smo nekako bolji kuhari od nekih, tako da nas ta riba ne može nikako zeznuti, možda njih ipak ta patka zezne - Vehid je komentirao.

- Ma, patka je top! - crveni su i dalje bili euforični, „Sve što smo danas htjeli smo dobili!“

- Ove neke patke koje sam vidio su vrlo sirove - upozorio je ipak chef crvene da se koncentriraju nakon što je prošetao kuhinjom.

Vremena je bilo sve manje. Tri minute prije serviranja Lucija je bila skeptična prema svojoj riži, a Dominik je svoje članove tima
ispitivao hoće li svi stići servirati jela.

Nakon odbrojavanja svi tanjuri bili su uspješno servirani na passu!

- Da vidimo kome je Lucija presudila – svojima ili crvenima - zezao se chef pa dodao, „Ovo sve jako lijepo izgleda... Mislim da dosad nije bilo deset toliko lijepih tanjura! Ne mogu uspoređivati patku s kovačem. Svako jelo dobit će ocjenu od 1 do 5. Tko skupi više bodova, pobijedio je.

Prvi je pred chefa stigao Mauro koji je pripremio heljdinu kašu podlijevanu ribljim temeljcem i file kovača na grillu na svinjskoj masti, što je iznenadilo chefa.

- Volim svinjsku mast jer je neutralnija nego ostale masti - pravdao se Mauro.

- Mauro, bog ti dao pameti! Super ideja, super riba, ali mast dominira, a ne bi smjela, nikako! Da nema okus masti, bila bi čista petica. Dva boda! - kazao je chef.

Milena je poslužila patku u senfu i medu, pak choi punjen salatom od heljde, mladim lukom, čilijem te umak od manga, čilija i rižinog octa. Chefu je nedostajalo okusa i začina, iako je vizualno tanjur bio lijep. Milena je na mjesto ponijela tri boda. Nikola je donio riblju juhu od šanpjera, uz dodatak povrća i kvinoje, Chefu je jelo bilo ukusno, ali dosadno.

- Danas nisam bio uzbuđen, dao sam sve u ovu juhu - ležerno je odgovorio i ponio trojku.

Chiara je bila iduća. Donijela je steak pačjih prsa, kremu od crnog vina i šljiva, amarant s chutneyem od jabuke. Chef je imao zamjerke već na izgled komponenti na tanjuru, a kad je kušao, njegov izraz lica rekao je sve – dominirala je kiselina, a amarant, koji ju je mučio tijekom pripreme, na kraju i nije bio dovoljno kuhan!

- Patka je sjajno pečena, ali ovaj amarant, ne zna što ga je snašlo. Eto ti trojčica! - poručio je chef.

Top deset kandidata naći će se pred najzahtjevnijim izazovom dosad: 'Nema više gluposti...'
Top deset kandidata naći će se pred najzahtjevnijim izazovom dosad: 'Nema više gluposti...'

Domagoj, koji je bio zadovoljan svojim jelom, donio je kremu od kukuruza i šafrana, steak od kovača prodimljen ružmarinom i timijanom, sotirani špinat na ljutici i češnjaku, uz ulje od limuna i crvenog papra.

- Jako lijepo, efektno! Sve to ima glavu i rep, okusi su prekrasni, ali šafran je preuzeo - zamjerio je chef, a Domagoj je kazao kako je baš štedio na njemu. I on je zaradio trojku!

Anel je poslužio bline od tapioke, ukiseljene šampinjone, zapečenu patku mariniranu u five spiceu, uz dodatak julienne celera i glazirane ljutike.

- Jako lijepo! Ovo je sjajno! I začini, i patka, super. Mali problem su blini koji su gumeni zbog tapioke. Upao si u prosjek, trica! - pomalo je razočaran bio chef, a na kraju i Anel.

Lucija je jurila sa svojim tanjurom na kojem je bila osvježavajuća salata s korabicom, jabukom i crnom rižom, carpaccio od kovača s emulzijom od manga i koromača te ulje peršina.

- Jako šteta što je riža premalo kuhana! Ovaj dressing od manga je sjajan... Super razmišljanje i ideja, trojka! - i Lucija je bila jedna od mnogih.

Dominik je poslužio patku mariniranu u začinskom bilju, đumbiru i češnjaku, kuhanu kvinoju s kremom od lješnjaka i pastrnjaka, brunoise jabuku poširanu u vinu i limunu te čips od pastrnjaka i čvarke od pačje kože.

Chefa je nasmijala poširana jabuka, a prilog od kvinoje ga je okusom više vukao na desert:

- Ovo ima više mjesta u kolaču nego uz patku jer je stravično slatko! Ovo je jedva prolaz, dva!

- Malo sam se zeznuo u eksperimentiranju, ali nije mi žao! - poručio je Dominik.

Vehid je nosio svoj tanjur s amarantom kuhanim u ribljoj juhi s kremom od koromača i đumbira, kokice od amaranta, ulje od limuna i začinskog bilja, poširani file kovača s češnjakom i timijanom. Chef je odmah zamjerio previše ulja u tanjuru i kiselost kreme. I on je dobio samo dvojku!

U ovom trenutku, rezultat je bio 13:11 za plave, a pobjedu crvenima mogao je donijeti Viktor. Proso kuhan u temeljcu od patke, patka začinjena kardamomom, kimom i five spiceom, coulis od višnje i glazirana cikla bili su njegova kreacija.

Chef nakon kušanja nije bio oduševljen. Proso je Viktoru ostao na granici između kuhanog i škrobastog, no patka i višnja imale su prolaznu ocjenu.

Chiara promijenila tim, Roko K. ispao iz showa, a Dominiku je sve teže: 'Pala mi je motivacija'
Chiara promijenila tim, Roko K. ispao iz showa, a Dominiku je sve teže: 'Pala mi je motivacija'

- Da je proso sjajan, petica. Ovako si se utopio u sivilo trojke - poručio je chef, no to je bilo dovoljno crvenima da za jedan bod nadigraju plavce!

- Baš sam se veselio, mada nisam ni sad nezadovoljan. Ali moram primijetiti! Da vam ja to ne kažem, onda biste nastavili raditi na isti način i griješiti! - poput učitelja kazao je Gretić.

Crveni su za nagradu dobili narudžbu namirnica po svom izboru, a plavci su se za kaznu morali baciti na izradu mesnih okruglica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'
24SATA NA SETU 'VELIKOG PERICE'

Rade Šerbedžija nam otkrio sve o novoj ulozi: 'Lijepo je glumiti na svom zagrebačkom jeziku...'

Šerbedžija u 'Dnevniku velikog Perice' glumi glazbenog menadžera. 'To je na neki način 'nasljednik' Ernesta Fulira iz filma, kojeg je igrao veliki Relja Bašić', rekao je glumac za 24sata

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'
DONIRAO SVE BOLNICAMA

Zvijezde za 24sata o nagradi za Lasagnu: '50.000€ je bijedno i malo! Što danas možete s time?'

Grupa Riva je dobila ručne i zidne satove, Tonči Huljić za 24sata kaže da nije iznenađen Markovom donacijom, a Mrle iz Leta 3 smatra da najviše naje*u sportaši
Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'
REAGIRALA NA NEGATIVAN KOMENTAR

Svećenik opleo po Severini, ona mu odgovorila: 'Ja sam samo imala dobar seks. Želim ti isto'

Nakon što je Severina pozvala pratitelje da potpišu peticiju za pravo na pobačaj, našla se na meti negativnih komentara