Obavijesti

Sport

Komentari 48

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli

VIDEO

Četiri kola ostala su do kraja prvenstva, a danas bi dosta toga moglo biti jasnije. Modri su prvi put ove sezone zasjeli na čelno mjesto HNL-a i to baš uoči velikog derbija koji ih čeka protiv Rijeke na Rujevici večeras od 19.30 u okviru 33. kola HNL-a. 

Pokretanje videa...

Bruno Petković 01:13

Željko Sopić uzda se u veličanstvenu atmosferu i veliku podršku navijača, a oni su svoj dio posla napravili još u ponedjeljak kada su razgrabili sve ulaznice. I trebat će igračima veliki vjetar u leđa jer ovo je ključna utakmica u koju će stati cijela sezona. Ako Dinamo slavi, tri kola prije kraja pobjeći će na plus četiri i doći na korak od obrane naslova. Remi im također ide u prilog, a Riječane, koji su gotovo cijelo proljeće proveli na prvom mjestu, samo pobjeda spašava i vraća u pole position uoči završnice.

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

Željko Sopić nikada nije pobijedio 'modre', ali je uvjeren da će to njegova momčad napraviti večeras na Rujevici. Ove sezone su ova dva kluba jednom remizirala (2-2), dok su 'modri' slavili na Maksimiru 2-1 i 1-0. Osim ovog dvoboja koji bi mogao odlučiti prvaka, sva najbolja hrvatska kluba će snage odmjeriti i u finalu Kupa gdje ih čekaju nove dvije utakmice.

-  Prvo: dobro smo se pripremili. Drugo: igramo na Rujevici. Treće: pobijedit ćemo ih. Ova utakmica neće ništa definitivno odlučiti. Jedan rezultat bi možda odlučio sve, ali: to se neće dogoditi. Dakle, sve sam rekao - rekao je trener Rijeke uoči utakmice. 

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

Sergej Jakirović vraća se u vatreno okruženje Rujevice koja ga je neprijateljski dočekala u studenom prošle godine.

 - Želimo pobijediti na Rujevici, to ove sezone još nismo napravili. Svjesni smo težine tog zadatka, Rijeka je ove sezone sjajna kod kuće. Ako osvojimo bod, svakako ćemo biti zadovoljni - rekao je trener Dinama.

Prijenos utakmice je na HRT 2 od 19.30. Emisija počinje sat vremena ranije.

Hajduk će ugostiti Varaždin od 17 sati, a na poljudske tribine vratit će se navijači nakon dvije utakmice koje je splitski klub morao odigrati bez gledatelja zbog HNS-ove kazne.

Naravno, hrvatska javnost okupirana je derbijem, ali ima sporta i za ostale zaljubljenike. U finalu Mastersa u Madridu će se od 18 sati sučeliti Andrej Rubljov (ATP 8.) i Felix Auger-Aliassime (ATP 35.). Rus je iz četvrtfinala izbacio ozlijeđenog Carlosa Alcaraza i tako mu se praktički otvorio put do naslova. No, s druge strane stajat će žilavi Kanađanin koji pokazuje naznaka povratka u formu nakon što je mjesecima bio u velikom padu. 

Chinese Grand Prix

A kao šlag na tortu, ovog se vikenda vozi i šesta sezona prvenstva Formule 1. Domaćin ove utrke je Miami, koji je u kalendaru oktanskog cirkusa od 2022. godine. Često je ova utrka u središtu pažnje zbog brojnih celebrity ličnosti koji se pojave na utrci, ali ne bi trebalo nedostajati uzbuđenja ni na stazi.

U subotu je u sprintu slavio Max Verstappen, a večeras od 22 sata na rasporedu je 'prava' utrka u Miamiju

TV Raspored

Nedjelja, 5. svibnja

  • Chelsea - West Ham (15 sati) - Arena Sport 1
  • Hajduk - Varaždin (17 sati) - MaxSport 1
  • Liverpool - Tottenham (17.30 sati) - Arena Sport 1
  • Rubljev - Auger-Aliassime, finale ATP-a u Madridu (18.30 sati) - Sport Klub
  • Rijeka - Dinamo (19.30 sati) - MaxSport 1, HRT 2
  • Roma - Juventus (20.45 sati) - Arena Sport 4
  • Formula 1, VN Miamija (22 sata) - Sport Klub 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.